Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Húsz

2024. február 19. - Nyugat Biztonságtechnika

20240216_190919_2.jpg

Újra együtt volt a nagy csapat: ezúttal cégünk húszéves jubileumát ünnepeltük.

Mi harmincan - villanyszerelők, elektronikai műszerészek, távközlés technikai műszerészek, villamosmérnökök, egykori tűzoltóparancsnokok - akiknek élete szakmájuk kapcsán évtizedek óta összefonódik, a hétköznapok sietségében ritkán tudunk egy jót beszélgetni. Legalább három évtizede ismerjük egymást, de akad, akivel 45 éves a barátság. Utoljára öt éve ültünk asztalhoz, hogy - félretéve az üzleti dolgokat - oldott hangulatban anekdotázhassunk.

A mára tömegessé vált vagyon- és tűzvédelmi rendszerek telepítése, térhódítása a rendszerváltozás után kezdődött az országban… ebbe csöppentünk bele - hála Németh Lajosnak, mert a szakma alapjait a Németh Villamossági Kft.-nél az ő irányításával sajátítottuk el. Az akkori alkalmazottak ma független vállalkozók.

dsc_7525.jpg

Országos szinten párját ritkítja a soproni példa: a konkurens vállalkozók időről-időre fehér asztalhoz ülnek; mindig van mit mondaniuk egymásnak. Esetünkben ez húsz, sőt - mint Simon László, a 20 éve alapított Nyugat Biztonságtechnika Kft. ügyvezetője elmondta -, inkább harminc év történéseit jelenti, hiszen a jubileumi vacsora asztaltársaságával valójában 1994-ben kezdődött a kapcsolat és a közös munka.

dsc_7594.jpg

Böröcz István volt tűzoltóparancsnok szemléletesen foglalta össze, miként terjedtek el a rendszerváltozás elején a tűzjelző- és füstelvezető rendszerek. A tűzvédelmi szakember rámutatott: a jelenlévő szakmabeliek abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy a legjobbaktól, mint például Fodor Mihálytól, Kürti Ákostól tanulhattak. Azt is mondta, hogy a folyamatban Németh Lajos volt a kályha – szinte mindenki onnan indult el Márkus Károly vezetésével, ott tanultak meg helyzeteket felismerni, hibát keresni - mi pedig hozzátettük: „sírni, ott, ahol senki se lát”.

Szerintünk mai modern világunk ezt a problémamegoldó gondolkodásmódot nem támogatja, helyette kész megoldást kínál, ami azonban csak akkor okés, ha a munkavégzés során minden a tervek szerint alakul. Ám ha a tervek a kivitelezés során váratlanul módosulnak, akkor elemző gondolkodás hiányában megáll a tudomány…

Összejövetelünkkor az egyes felszólalások – örömünkre – párbeszéddé váltak. Patonai Tamás, a Patonai Security tulajdonosa - aki maga is számos találkozót szervezett biztonságtechnikai szakemberek számára - egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a konkurens mesterek jól megférnek egymás mellett a piacon.

Találkozónkról – közkívánatra – a filmvetítés sem maradhatott el. A jubileumra most az elmúlt évek alábbi képsorával készültünk:

Fontos volt nekünk ez az este, kijelenthetjük, hogy mindannyian nagyon vártuk.

dsc_7575.jpg

Megálltunk, visszanéztünk, töltekeztünk, most ismét előre nézünk és tesszük a dolgunkat. A csapat egyetértett abban, hogy a következő találkozónkig nem várunk öt évet… addig is NYUGI…!

 

TAL-SL

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr6818329547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása