Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Ródsó

2020. november 04. - Nyugat Biztonságtechnika

dsc_6083.jpg

Kamerarendszerek és vezeték nélküli riasztórendszerek témájában bővítettük tudásunkat nemrég Zalaegerszegen.

Örömmel tettünk eleget a vagyonvédelmi rendszereket forgalmazó, a riasztó rendszerek hőskora óta a piacon lévő DSC Hungária Kft. meghívásának, hiszen több évtizedes kapcsolatunk ellenére a cég munkatár­saival személyesen még nem találkoztunk. Élénkel él bennünk az emlék: 1994 májusában Sopronban, a Németh Villamos­ság­nál töltött második munkanapunkon egy DSC 2550-es típusú riasztó központ felszerelését kaptuk feladatul - egy sördiszkontba. Kíváncsiak voltunk, mit tudnak a roadshow-n bemutatandó, általunk eddig nem használt Uniview kamerák, hiszen eredendő kíváncsiságunknál fogva érdekelnek minket a legújabb fejlesztési eredmények, meg persze - megtörve a napi rutint - kimozdulni is jó.

A fórum helyszínéül szolgáló Willis Hotel Business szálloda a ’80-as években épült. A régi vázszerkezet meghagyásával két és fél év alatt újították fel, az ünnepélyes átadót 2020 szeptemberében tartották.

A térfigyelő kamerák tudásának ma már csak a képzelet szab határt: az ügyfél nem tud olyat kérni, amire ne lenne jó és még jobb megoldás - legyen szó az automatikus arcfelismerő rendszer arc-azonosításáról, az arcfelszín két- vagy háromdimenziós feltérképezéséről, mozgás­követésről, rendszámfelis­merésről, virtuális vonalátlépésről, tárgy­köve­tés­ről vagy éppen írisz szkenne­lésről.

20200930_105813.jpg

A gyártók termék­palettáján megannyi alkalmazás választható a fogyasztó igényei szerint. Ezzel mi úgy vagyunk, hogy a legjobb megoldás mindig az, amelyik - az ügyfél kérésének maximális figyelembevétele mellett - a legegyszerűbb.

20200930_092903.jpg

A riasztó- és kamerarendszereket tervező, telepítő és szerelő szakemberek találkozója természetesen a járványügyi helyzet figyelembevételével zajlott. Kötelezően elszajkózták a maszkviselés fontosságát, szabályait, kézfertőtlenítő is volt bőven. Halmágyi Loránd kereskedelmi igazgató az év legnagyobb kihívásának nevezte a COVID-19-et: a pandémia a biztonságtechnikai rendszerek termék­gyártá­sára is hatást gyakorolt. Kezd általánossá válni például a hőkamerával történő testhőmérséklet-mérés a közösségi terek belépési pontjainál.

20200930_093625.jpg

A Kínában gyártott Uniview kamerákról azt tudtuk meg, hogy a piacvezető termékcsalád 2017 óta a világon a negyedik, míg a fejlesztések és szabadalmak szintjén világviszonylatban a második helyen áll; a márka jelenleg 145 országban van jelen - immár Magyarországon is. Nálunk a konkurens termékekhez képest egyelőre kevésbé ismerik, ennek megfordítására törekszik a kizárólagos viszonteladó DSC Hungária Kft.

20200930_142317.jpg

Polonyi Tibor üzletfejlesztési igazgató

Az unv kamerák termékpalettáját három szintre osztják: belépő, közép- és projekt kategóriákra, melyek a kamerák minőségét, tudását, és persze az árát is meghatározzák. Versenytársaival ellentétben az Uniview mindig tökéletesre fejlesztett és szigorú szabályrendszer szerint tesztelt terméket dob piacra. Náluk a firmware frissítés ismeretlen fogalom.

20200930_141449.jpg

A DSC Hungária Kft. a kezdetektől fogva élen jár a vezeték nélküli riasztórendszerek forgalmazásában, s teszi le mellettük voksát előnyeik miatt, mondván: gyorsabban, tisztábban telepíthetők, programozásuk egyszerű, ezzel a telepítésüket végző szakemberek időráfordítása is csökken.

20200930_141317.jpg

Mi hozzátesszük: a vezeték-nélküliség egyben gyakoribb elemcserét is jelent, bár a gyártók már erre is gondoltak: az új termékek áramfelvételét minimálisra csökkentették, emellett strapabíróbb elemeket használnak, hogy egy elemgarnitúrával minél hosszabb ideig működhessenek az érzékelők.

Takács Dénes a termékek műszaki támogatásáról beszélt, ami a telepítők és felhasználók részére nagyon fontos témakör. Szeretjük a könnyen és gyorsan telepíthető rendszereket, és tapasztalatunk szerint az ügyfél sem szeret sokat bíbelődni a bonyolult és összetett rendszerek kezelésével. Szerintünk a legjobb rendszer tehát az, amely nemcsak egyszerű, de műszaki háttér támogatottsága is magas színvonalú.

20200930_141727.jpg

Ha már a roadshow vendégei voltunk, természetesen körülnéztünk Zalaegerszegen, annál is inkább, mert csaknem 30 éve nem jártunk a zalai megyeszékhelyen.

20200930_150139.jpg

A Centrum áruház épülete mit sem változott az elmúlt évtizedekben. Mozgólépcsője is megvan, de nem üzemel.

A fórumon látottakat, hallottakat szakmai tapasztalatunkkal ötvözve hazafelé az alábbi konklúziót fogalmaztuk meg a kedves NYUGI olvasónak: a biztonság­technikai rendszerek tudásának gyors fejlődése, az egy-két éve még elképzelhetetlen funkciók megjelenése a lakossági árkategóriájú eszközökben megnöveli a telepítők felelősségét a típus kiválasztásakor. Az ügyfél, a végfelhasználó ugyanis nem szeret a számára szükségtelen funkciók között bóklászni a menürendszer útvesztőiben, ők - ritka kivétellel - az egy kattintással működtethető egyszerű berendezéseket részesítik előnyben. Törekedni kell tehát az arany középút megtalálására, hogy mindenki elégedetten dőlhessen hátra, és ne a technika diadalmaskodjon az ember fölött.

20200930_145746.jpg

SL – TAL

 

Sopron, 2020. november 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr4216274104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása