Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

HEGIQ

2022. november 16. - Nyugat Biztonságtechnika

A település ősi nevét viseli a Fertő part első négycsillagos szállodája, a HegiQ. A hegykői termálfürdő területén felépített szálláshely szeptember óta fogadja vendégeit.

Az egyedülálló, hiánypótló szállót Radovits Tibor, a Sá-Ra Termálfürdő vezetője és Sánta Lajos, a Sá-Ra Termál Kft. társalapítója álmodták meg; az alapkő letétele a pandémia kezdetére esett. Miután Sánta Lajos Covid-fertőzésben elhunyt, fia, László lépett a helyébe.  

Minőségi alapanyagok, magas szintű szakmai tudás, nagyfokú kreativitás jellemezte a két és fél évig tartó építkezést. Sánta László, az Origo Sánta Zrt. vezérigazgatója utóbbit hangsúlyozta az átadáson, miszerint folyamatos alkotómunka hatotta át a kivitelezés munkálatait.

20220611_195719.jpg Az első vendég…

Sánta László nem rejtette véka alá, hogy voltak nehéz pillanatok, ám végül - az alvállalkozók fáradságot nem kímélő, összehangolt munkájának köszönhetően - sikerült az elképzeléseknek megfelelően átadni a létesítményt.

hotel_hegiq_rendezveny_0297.jpg

Böröcz István egy soproni lakástűzben szerencsésen épen maradt Mária-szobrot hozott magával az ünnepségre. A hegykői termálfürdő tűzvédelméért felelős szakemberének ajándéka remélhetőleg megvédelmezi a szállodát a tűzkártól.

Szigethi István, Hegykő első embere sem érkezett üres kézzel: Szent Mihályt ábrázoló festményt nyújtott át a szálloda vezetőinek.

20220929_105028.jpg

Az impozáns épület tervei Józsa Dávid, az arculat Szendrődi Réka Anna és munkatársai, a belsőépítészet elemei Kirády Rita Rebeka és Lipák Gábor kreativitását dicsérik; a szobák falinyomata, melyek a Fertő-táj természeti kincseit jelenítik meg, Csipler Vanda munkája. Az 56 férőhelyes szálloda földszintjén hangulatos étkező és wellness terem kapott helyet.

Előtte – utána

Ezt a szálláshelyet felnőttbarátnak mondják, mert itt csak 14 évesnél idősebb vendég szállhat meg - a gyermeksírás-mentes, minőségi elvonulás jegyében. A pihenés kényelmét változatos büfé reggeli és négyfogásos gourmet vacsora fokozza, végül a mosolygós személyzet kedvessége, előzékenysége teszi teljessé

20220929_102212.jpgKreativitás felsőfokon: Pilsits Zsolt séf ételeinek forma- és ízvilága káprázatos 

Mi örültünk a HegiQ-s kihívásnak: a tűzjelzőrendszer, a hő- és füstelvezető rendszer, az informatikai hálózat és a kamerás megfigyelőrendszer kivitelezése volt a feladatunk.

160 füstérzékelőt helyeztünk el az épületben

A munka nagyságát jelzi, hogy például az informatikai hálózat 5000 méter kábelt emésztett fel. Látványos, amikor az összesen 15 füstelvezető ablak egyszerre nyílik – záródik:

Jó érzés egy ilyen munkát az elejétől a végéig megélni, az adódó nehézségeket olykor improvizatív módon megoldani, úgy, hogy az lehetőleg mindenkinek jó legyen. Most, hogy a HegiQ elkészült, nosztalgiával gondolunk vissza a napra, amikor a helyén lévő zöld mezőn arról beszélgettünk, hogy itt szálloda lesz...

20220810_164103.jpg

„Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek…”
(Ady Endre)

Jó, hogy vannak olyan cégek, amelyek a váratlan hátráltató tényezők ellenére rendíthetetlenül véghezviszik elképzeléseiket. Gondoljanak bele: ezt az építkezést végigkísérte a világjárvány, az építőanyagok nagymértékű drágulása, majd az energiaválság. Az Origo Sánta Zrt. munkája, szemlélete példaértékű számunkra, a HegiQ történetének kétségkívül a NYUGI-ban a helye.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr2517974982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása