Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Faültetés

2020. október 19. - Nyugat Biztonságtechnika

dsc_6092.jpg

30 fát ültettek el a soproni Ibolya-tó partján. Minden csemete egy-egy gyertya a Patent Cégcsoport képzeletbeli születésnapi tortáján.

dsc_6098.jpg

Hirtelen ötletből született az elhatározás – tudtuk meg Fábián Györgytől, a Patent Holding ügyvezetőjétől, koor­di­nációs és marketing-igazgatójától. A gondolatot tett követte: októberben a cég valamennyi területi igazgatósága székhelyén (Győr, Moson­magyaróvár, Sopron, Zalaegerszeg, Pápa) harminc facsemete kerül a földbe.

dsc_6090.jpg

dsc_6100.jpg

A faültető turné soproni állomását a Jereván lakótelep jelentette: a faültetők az Ibolya tó partján gyűltek össze, hogy a Soproni Faiskolában nevelt, az előző napokban már elültetett 27 növény mellé az utolsó hármat immár ünnepélyesen helyezhessék el. 

dsc_6127.jpg

dsc_6111.jpg

Csiszár Szabolcs a megjelenteknek elmondta: örömmel vették a felajánlást, amely azon túl, hogy a lakótelepen élők örömét szolgálja, a környezettudatosság, a környezetvédelem - nemcsak szavakban megmutatkozó - szép példája. Az alpolgármester hozzátette: hazánk a klímaváltozás elleni harcban az Európai Unió élén áll.

dsc_6089.jpg

Elsőként Kocsis Róbert, a Patent Cégcsoport vezérigazgatója és Csiszár Szabolcs alpolgármester ragadtak lapátot, hogy egy szivarfát telepítsenek új helyére.

Tóth Éva megköszönte a nemes felajánlást. A részönkormányzat elnöke a közösségi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozta. Azt mondta: minden civil közösség vagy vállalkozás, amely erőforrásaival önzetlenül a közösséget gyarapítja, elismerendő.

dsc_6140.jpg

Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és Trulik Marietta területi igazgató kőrisfát ültettek el.

Magas Ádám kép­viselő példaértékűnek nevezte, ha egy cég oly módon ünnepli alapításának jubileumát, hogy azzal a közösséget szolgálja.

dsc_6148.jpg

A zselnicemeggy is földbe került.

Látván, hogy a fácskák különböző fajtájúak, kíváncsiságunk egyenesen a telepítést lebonyolító Sopron Holding Zrt. Zöldterületgazdálkodási Divíziója vezetőjéhez hajtott minket. Sallay Krisztián a díszfák magyar és latin neveit egyaránt felsorolta nekünk. Eszerint szivarfa, kőris, zselnicemeggy (v. kutya-cseresznye), japán díszcse­resz­nye- illetve -alma, vérszilva (más nevén mirabolán vagy cseresznyeszilva), továbbá oszloptölgy került a tó köré. Eltérő virágzásuk, lombdíszük és színeik változatossá teszik majd az erre haladók sétáját. Három, közel ötven éves szomorúfűzzel viszont szegényebbé vált a hely: ágaik elkorhadtak, taplógomba telepedett meg rajtuk, emiatt azokat ki kellett vágni. A velünk egyidős fák sorsa nosztalgiára késztetett bennünket, hiszen azokban az években ültették őket, amikor mi a szemközti Lackner Iskola nebulói lettünk…

dsc_6126.jpg

A Patent Cégcsoport Magyar­ország ötödik, a régió legnagyobb vagyonvédelmi vállalkozása. Az élőerős védelem mellett házak, lakások, üzletek professzionális technikai és távfelügyeleti védelmét biztosítja a legmodernebb vagyonvédelmi szoftverekkel és képzett őrökkel.  

dsc_6096.jpg

A 2007-ben az év üzletemberévé választott Kocsis Róbert vezérigazgató a vállalkozás eddigi három évtizedére visszatekintve elmondta nekünk: a cégcsoport messziről, egy második emeleti lakásból indult. Ma hat nagyvárosban vannak jelen, Nyugat-Magyarországon több mint ezer embernek biztosítanak megélhetést. A szakember a siker kulcsát a csapatmunkában látja, a jövő pedig a további folyamatos fejlesztés, a digitalizáció felé mutat.

Reméljük, hogy a rendhagyó faültetés hagyományteremtőnek is bizonyul és tíz év múlva újabb 40 fával gyarapodik városunk. 10-9-8-7… addig is… NYUGI!

dsc_6084.jpg

T.A.L.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr7516246292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása