Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Szeptember

2020. szeptember 14. - Nyugat Biztonságtechnika

dsc_2811.jpg

Milyen jó volt azon a komphajón… együtt… még 2016-ban! Ki hitte volna, hogy így alakul?

Az első megkezdett hónap Sanyika nélkül… a fele már el is telt. Amikor elment, szinte megállt az idő, most meg hogy szalad! A szeptember mindig mozgalmas, ilyenkor a szokottnál több a karbantartási feladat.

20200907_113117.jpg

Füstelvezető kupola próbája

Partnereink Sanyit hiányolják, keresik. Aki tudja, hogy őt már hiába várja, rész­vétet nyilvánít, akivel mi tudatjuk, elsírja magát vagy döbbenten hallgat. Sanyikánk már több mint egy hónapja nincs velünk, mégis csak lassan csitul a részvét­nyilvánító, a kialakult helyzet iránt érdeklődő, segítséget kínáló telefon­hívások száma. Kissé fel is tartja a munkát, de ki bánja ezt most? Különben sem az a fajta vagyunk, akik a munka elvégeztével rohannak tovább; mi sosem sajnáljuk az időt egy kis beszélgetésre ügyfeleink­kel. Annál is inkább, mert ez munkánk egyik legkedvesebb része.

20200907_102553.jpg

Kézi működtetésű lépcsőházi füstelvezető ablak zárása

A Sanyikával 26 éve tartó közös munka megszakadt. Most úgy végezzük egyik teendőt a másik után, hogy közben folyton róla beszélünk. Minden­féléről: a szokásairól, mit szeretett és mit nem, mit mondott, mit csinált, hogyan nevetett, most mit mondana, ha… A raktárban a napi munkához szükséges alkatrészek megkeresése időigényesebbé vált. Van, hogy egy kódot keresünk, vajon hova írhatta fel, menthette el Sanyika. A közös reggeli kávézás, pénteki rántottázás mellett még mennyi Sanyikás dolog hiányzik! Milyen sokan szerették őt! Alig fért el a sok emlékező a harkai temetőben.

20200907_112851.jpg

A füstelvezető központ akkumulátorainak ellenőrzése

Sanyika a cégben is hagyott magából egy darabot, a Nyugat Biztonságtechnika Kft. nélküle nem itt tartana. Ő a cég történetének egyik főszereplője volt. Ám ennek a „sorozatnak” nem lesz folytatása, nem lehet… Sanyika ugyanis pótolhatatlan.

20200907_114320.jpg

A karbantartási napló megléte, hibátlansága és pontos vezetése elengedhetetlen.

Egyelőre eltereljük a gondolatokat, mi minden lesz még, amit először csinálunk nélküle. Legyen meg addig is minden napnak a saját megélni- és megoldani-valója, nem igaz?

20200907_114003.jpg

Az AM 6000-es típusú tűzjelző központ ellenőrzése

Jobb lenne most egy kis NYUGI a pörgés helyett, de nem tehetjük meg. Talán mégis így a jobb… az meg a legeslegjobb, hogy majd’ két éve ezt a kisfilmet összeraktuk!

 2020 szeptember 14.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr4716201180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása