Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Kániszmerga 2.

2020. január 09. - Nyugat Biztonságtechnika

20191001_130254.jpg

Kutyasz…ba léptünk. Pár napja. A házunk előtt. A sötétben. Mire észrevettük, széthordtuk a teraszon, onnan be a lakásba… hogy az a’…!

Ígértük, jövünk még a témával, sejtvén, úgysem veszít aktualitásából. Vesszőparipánk, mert hiába az óvatosság, elővigyázatosság, szemfülesség, szem­kigúvasztás’ a „baleset” elkerülésére, úgy látszik, sehogy sem lehet megúszni a kutyagumiba lépést; pedig de jó lenne!

Hisszük, hogy javult a felszedési morál, mert egyre több gazdi keze ügyében látunk zacskót – vélhetően nemcsak dísznek. Magyarországon minden második háztartás „kutyás”, de van, ahol dupláznak, tripláznak. Megértjük, néhány hónapra - kutyamentőként - mi is gazdivá váltunk:  

dsc_6353.jpg

A kiebrudalt Pici szerencsés: új otthonra, szerető gazdára lelt.

Amíg a játékos Picit átmenetileg telephelyünkre fogadtuk, megtapasztalhattuk az állattartás felelősségét – ürülék tekintetében is: a kistermetű állat végtermékével naponta megtelt egy zacskó; nem gondoltuk volna.

dsc_6941.jpg

A fotó a véletlen műve, Pici ui. szinte bármikor képes volt pottyantani.

Elképzelhető, mennyi salakanyagot termel az ország összes, darabszám szerint kábé két és fél millió ebe. Csak a fővárosban állítólag 40-60 tonnányit. Naponta!

20200107_102413.jpg

A kutyafécesz - bár élősködők petéi és fertőző baktériumok is akadnak benne -, nem számít veszélyes hulladéknak. Az összegyűjtött, bezacskózott cucc kisebb hányada a kukában landol, elenyésző része pedig a szennyvíztisztító rendszerbe jut - amennyiben a gazdi az ürüléket a WC-be dobja. Amely kupackát meg ott hagyják, ahová pottyant, az ott is marad.

dsc_7526.jpg

A felszedetlen erdei-mezei-kerti stb… potyi - bár azt mondják, nem gyep- és talajbarát - a földbe süpped, elporlad, majd az eső a földbe mossa. Az utcán hagyottat egy darabig kerülgetjük, a figyelmetlenek bele is tapicskoltak, végül darabkái a szél szárnyán kelnek útra.  

Kutyakaka, nagydolog… nagy dolog? Nagy! Reméljük, a trutyiba lépést olykor a nem kellően gondos ebtartók is megtapasztalják - kölcsönkenyér visszajár! Hiába mondják ilyenkor, hogy katonadolog, mi nem hisszük, hogy a mosoly őszinte, mert szerintünk nem, nem, nem és nem vicces az összekutyaszarozódás’, és akkor sem hoz szerencsét, ha épp újévkor esik meg.

20171211_113219.jpeg

Amint az ebtartóknak vannak jogaik, úgy a kutyátlanoknak is. Az ebmassza eltakarítása ráadásul közös érdekünk. Hacsak nem sz…unk rá. Mi nem, ezért arra kérjük az ebtartókat, hogy - eleget téve állampolgári kötelességüknek - szedjék fel a kupackákat, hadd legyen minél több kutyakaka-mentes övezet - és játszótér - 2020-ban!

Maradjunk NYUGI-ban!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr10015401442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása