Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Kániszmerga

2018. február 01. - Nyugat Biztonságtechnika

 

A kutyagumi, tudományos nevén canis merga aktuális posztunk főszereplője, mivel egyre többet mozdulunk ki, és a szabadban járva bizony lépten-nyomon szembe­ötlik az, aminek nem kéne: a kutyaszar… minden színben, méretben és állagban; mi pedig kerülgetjük - ha tudjuk. Gazdag anya­nyelvünknek hála az állati végterméknek nemcsak a külleme, de szinonimatára is meglehetősen nagy válto­zatosságot mutat: úgymint bullshit, ürülék, széklet, bélsár, fos, kaka, kaki, kaksi, fekália, trágya, salakanyag, gané, ganaj, trotty stb… - tessék válasz­tani! Jelen írá­sun­kat a kutyapiszok-össze­szedési morál javítá­sának óhaja (álma?) ihlette; elegünk van ugyanis abból, hogy nagyító­val kell keresni a fekáliamentes, viszony­lag steril öveze­tet környezetünkben. Egyáltalán létezik olyan?

Vannak ugyebár a kutyások, meg a nem kutyások. Akik szeretik a kutyát, és akik nem. Akik szeretik és tartják. Akik szeretik, de nem tartják. Akik nem szeretik, mégis tartják. Akik nem szeretik, nem is tartják. A kutyák darabszámáról egy csomó adat kering: például hogy „10 lakosra 2 kutya jut”; „hazánkban a kutya­tartó háztartások aránya 50 %”; „Magyarországon jelenleg kb. 2,5 millió kutya él”; „egymillió kutya országa vagyunk”, hogy „legalább 150.000 kóbor kutya van az országban” és hasonlók. Mindegy is a pontos adat, meg az is egyre megy, hogy éppenséggel milyen érzelmekkel viseltetünk az ebek felé (Kínában például kedvelt csemege a kutyahús); most a cuccra koncent­rálunk, a kutyatartás kevésbé szimpi részére: a vég­termékre.

Ami márpedig keletkezik, keletkezik és keletkezik. Folyton és folyvást. Európa nagyvárosaiban naponta több tonnányi. Meggyőződésem, hogy egyetlen gazdi sincs oda érte, főleg mióta bírság terhe mellett köz­területen össze is kell azt szedni, és lehetőség szerint kutyaürülék-tárolóba dobni. Mert ugye a sokat hangoztatott felelős állattartás fontos eleme, hogy ha ebünk közterületen ürít, akkor azt feltakarítjuk - tiszteletben tartva környezetünket és embertársainkat.

A kutyakaka ugyanis nemcsak gusztustalan, de állítólag a nem kellően kezelt ebek széklete milli­ónyi, akár az emberre is veszélyes élősködőt tartal­maz, így a kupac­kák veszélyes hulla­déknak számítanak. Veszélyes vagy nem, minden­esetre undi és ha kutyagu­mival érintkezik például a lábbelink, hát… ööö... hm… ó igen: szeren­csénk lesz! (haha)

A kutyatulajdonosokat házi kedvencük ürülékének eltakarítására kötelező jogszabály és Állatvédelmi törvény ide vagy oda, némely ebtartó egyáltalán nem csinál ügyet abból, hogy a sétálta­táskor nincs is nála zacskó, mert esze ágában sincs felszedni ebe termékét. Így hát körbe vagyunk véve kániszmergával, és csak kerülgetjük, kerülgetjük, és kerülgetjük. Játszótéren, zöldterületen, gettóban, parkban, dimben-dombon, a járdán… bárhol és mindenütt.

Van, aki még nem lépett kutyaszarba? Nos, majd fog! Mert tudvalévő, hogy van­nak a kutyások, meg a nem kutyások, a kániszmerga szempontjából pedig: aki már belelépett, aki épp most lép bele, és aki később belelép!

Jöjjön most illusztrációnk, melynek tanulmányozását étkezés után az arra érzékenyeknek nem ajánljuk...                                       

Szóval ezeket is felszedhették volna:

c355602195c8619a283791800cd1ee4f.png20180328_075418.jpg

 20180327_075353.jpgdsc_6798.JPGdsc_6838.JPGdsc_6837.JPG20180326_132206.jpg20180325_144608.jpg

 Mi összeszedtük:

20180326_074104.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr8013624160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása