Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Zoo Cafe

2019. január 17. - Nyugat Biztonságtechnika

dsc_7635.JPG

Állatkert vagy kávéház? Tea, kávé, bambi, süti… mellé hüllők, szőr­mókok – korlátlan simogatásra. A nem mindennapi csendélet a budapesti Zoo Café sajátja.

Egyedül vagy többedmagával békésen szunyókáló nagytestű Maine Coon macskák látványa fogadja a belépőt a Kálvin tértől 5 percnyi sétára eső Fejér György utcai kávézóban.

dsc_7529.JPG

dsc_7673.JPG

dsc_7568.JPG

A belső helyiségek színes akváriumaiban korallok, bohóchalak, rákok, míg a terráriumokban pókok - köztük a mexikói tűzlábú tarantula - és siklók, kígyók (pl. vörös gabonasikló) vonják magukra a figyelmet. De van itt gyapjas csincsilla, afrikai fehérhasú törpesün, leopárd gekkó, zöld leguán, sőt, arapapagáj-pár és egy kakadu is, mely - ha kedve tartja - „szia!”-val köszönti az embert és még számos módon kommunikál. 20 faj 65 példánya alkotja a Zoo Café állatse­regletét.

Előzékeny fiatalok kalauzolnak asztalunkhoz, majd felvéve a rendelést - ami nem is olyan könnyű, hiszen csak kávéból 25 fajta van -, már hozzák a ház kedvenceit.

dsc_7531.JPG

dsc_7540.JPG

dsc_7549.JPG

A szakállas agáma két társával él a kávéházban

Az agámát hidegen hagyják a felé intézett szavak, de legalább készséggel hagyja magát simizni. Őt Kázmér, a sisakos kaméleon követi asztalunkon. A nyugodt, ám annál kíváncsibb hüllő után görög teknős, hófehér „selyemszőrű” nyúl, bozontos tengeri­malac kerül a kezünkbe; a bátrabbakéba kígyó is…

Minket egyáltalán nem zavart, hogy a tenyerünkbe tették őket, különben is mindegyik asztalon van kézfertőtlenítő. A rövid időre ránk bízott egzotikus állatok egytől-egyig nyugodtak voltak és szemmel láthatóan jól tűrték a tömeges tapizást, cirógatást, nyoszorgatást - nekik aztán nem uncsi az életük! -, meg sem próbáltak elmenekülni.

Naná, hiszen itt minden úgy van el- és berendezve, ahogy az számukra a legjobb, a féltucatnyi macska például falra erősített farönkökön, polcokon elégítheti ki mozgásigényét, s persze a vendég is kényelemre lel. A kiszolgálás gyors, rugalmas (egyedi kérést is figyelembe vesznek), a kávé finom.

Ugyan melyik hazai vendéglátó-helyen lehet fincsi forró – vagy épp ellenkezőleg: jéghideg – ital, szendvics, fagyi stb… mellett tapsifülest simogatni? Egy kis nyugi, no para, zéró stressz, csak béke, melegség, puhaság, finomság, báj, cukiság… mégpedig garantáltan kockulás-mentesen! A mini állatkertszerű kávézóban egyszerre szól minden az állatokról és a vendégről, igazi win-win - akár felnőttek vagyunk, akár gyerekek, akár a kettő között. Annál is inkább, mert a szőrmókok vagy bármilyen más élőlény érintése, simogatása köztudottan stresszoldó.

A fiatal állatgondozók kedvesen mutatják be a ház lakóit: szíves-örömest sorolják el tulajdonságaikat, szükségleteiket, szokásaikat. Mindezzel tudatosan irányítják figyelmünket az állattartás szépségeire és felelősségére.

dsc_7639.JPG

dsc_7621.JPG

dsc_7677.JPG

A színes arapapagáj is otthonosan mozog és szívesen kommunikál

Budapest, Budapest, te csodás! Ahol Zoo Café is van! Ezt az állati jó helyet feltétlen érdemes beilleszteni főváros-felfedező programunkba. A látogatás után mi további állatmustrához kaptunk kedvet, így - na jó, részben tervezetten - a Fővárosi Növény- és Állatkert felé vettük az irányt. Hamarosan erről is beszámolunk itt a NYUGI-ban!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr7414566796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása