Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Advent

2020. november 29. - Nyugat Biztonságtechnika

20201128_112750.jpg„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?”

E kedves Márai gondolat sejlett föl bennünk, amikor a naptárra tévedt szemünk, majd pedig a belvárosi készülődés vonta magára figyelmünket. Újra itt az advent!

Életünkben még nem volt és nem is lesz ilyen - ha úgy tetszik - ’pandémiás advent’. Kevésbé önfeledt. Helyette maszkos-kézmosós-távolságtartós, védekezős, korlátozós, szabály-betartós, állás-veszélyeztetős, kovidban megbetegedős, vigyázós-féltős, lemondós… ki hogy’ éli meg. Ám a „mikor lesz már vége ennek az egésznek?” türelmetlensége, feszültsége mellé most utat tör magának a töltekezést ígérő benső­séges, várakozással teli remény időszaka; és kijárási tilalom, buliszünet, bezártság ide vagy oda, mégiscsak történik valami. A szívekben legalábbis.

img_1494.JPGAz év sokak számára legszebb néhány hete, mely a Jézus Krisztus születését ünneplő éjszakai misével ér véget, a készülődés időszaka egyben. Ezidőtájt szinte mindannyian igyekszünk némi dekorációval szépíteni vagy legalábbis „ellátni” környezetünket. Saját örömünkre, megszokásból, divatból, vagy csak mert illik… egyre megy. (Egyre megy?) Mi is előkerestük, amink van, ezeket találtuk:

dsc_6268.jpgNoha alapjában véve a kézzel készült dekorációt részesítjük előnyben, és ennek megfelelően például adventi koszorúnkat rendre magunk készítjük el (lásd fent), nekünk is akadnak gyári hm… giccses darabjaink:

dsc_6261.jpgA fém alapanyagú Mikulás „mindent visz”

Különben meg a nyulat formázó szemüveges  szarvas is figyelemre méltó 21. századi alkotás.

20201125_083353.jpgEgyebekben nem kellett túl szemfülesnek lennünk ahhoz, hogy újabb (giccs)-csimborasszót találjunk és tálaljunk, íme:

20201125_100502.jpgA pandémia idején némelyik angyal is megiperedett…

dsc_6246.jpgPárhuzam: amint korábban az adventi időszakban böjtöt tartottak, s közben tiltották a zajos, ünnepélyes mulatságokat, hasonlóképpen szolgálja 2020-ban a befelé tekintést, hogy nagyjából úgysem lehet sehova menni – mármint mulatságok és más szórakozási lehetőségek tekintetében. Ám sétálni azt lehet! Közben gyönyörködhetünk az embertársaink által gondosan elhelyezett ablak-, ajtó-, valamint egyéb kültéri díszekben, miáltal a 21. századi karácsonyi fíling tulképp’ garantált. Érjük be most ennyivel és NYUGI, nyugi! Boldog készülődést, kedves olvasónk!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr3516306772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása