Őszinteség? Hülyeség? Nekünk nem fáj!

NYUGI

NYUGI

Lápi szörny

2018. június 21. - Nyugat Biztonságtechnika

Lápi szörnnyé váltunk. A Balatonban. Jó volt.

Amikor egy tizenegy éves kislány rád pakolja az első adag iszapot a Balcsi vizében fürödve-játszva, akkor még gyanútlan vagy, nem sejtesz semmit. Hogy lesz ez rosszabb is… nem, nem, hiszen olyan aranyos ez a kacagva ármánykodó leányka, aki lopva támad, de az a jó, csupa vidámság az iszapgolyózás; hurrá, itt a nyár! Ezt vártad egész évben, nem? A víz jó meleg, 24 fokos; ráadásul gyógyhatású az iszappal együtt, kell ennél több?

pict0366.JPG

Csak kotorja a lábával, szedi a kis kezével az újabb adagokat a lányka, és pakolja, pakolja a szürkésfekete trutyit a válladra, a nyakadra, az arcodra, meg az orrod hegyére… közben szüntelenül nevet; te is. A nevetés is egészséges. Amint lemosod magadról az egyik kupacot, máris ott a másik

Sebaj, úgyis megunja. Magad is ezt csináltad gyerekkorodban, te már csak tudod. Végre valami, ami izgalmas volt 40 éve és most is: az iszapháború bizony a mai, telefonjaikat prüntyögtető tinédzserek számára is izgi lehet, sőt, nem kizárt, hogy jóval hosszabb ideig tart majd a bevetés – kamasza válogatja. És akkor úgy jártál.

A fürdőruhád szövetszálai telítődnek az iszapszemcsékkel - ki lehet azt mosni egyáltalán? -, és akkor felkerül az i-re a pont: jön a frizurakészítés hínárral, meg mindazzal, amit a víz felszínén talál a cserfes-kacagós. Van közte kagylóhéj,  döglött bogár, madártoll… egyre megy; a kötőanyag pedig naná, hogy az iszap.

20180707_181212.jpg

Kész is a lápi szörny - így szólít a mester. A te dolgod pedig csak annyi, hogy tűrj és nevess, akkor legalább kedves szörnyecske leszel. De lehetőleg csukott szájjal, mert könnyen a szádba kerülnek a szemcsék, hú, már roszog is a fogad közt. A séród egybeolvadt az iszappal, tényleg vicces lehet, de szerencsére a vízben nincs tükör, és reméljük, ismerős se, bár iszaptól feketéllve úgyse ismernének fel.

A lápi szörny jelmeztől megszabadulni pedig szigorúan tilos mindaddig, amíg a lányka azt meg nem engedi. Egy tipp válhat be: próbáld élvezni - fejben dől el! - és akkor rájössz, hogy csupa-iszap lápi szörnynek lenni valójában jó buli, mi több, kiváltság. Hallani a lányka szüntelen kacagását, mosolyogva nézni a felhőtlenül boldog arcocskáját! Mintha az idő is lelassulna. Nélküled ez a kislány nem kacagna így. Nem lenne lápi szörny, soha meg nem született volna. De most itt vagy; épp jókor, a legjobb helyen. Emlék készül, ember!

dsc_7507.JPG

Utóirat: lápi szörny fotónk érthető okból nincs, Önnek azonban van fantáziája. Egy györöki látképet azért hoztunk. Ha megjön a kedv, irány a Balaton, jöhet az iszap, na és a NYUGI!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugatbt.blog.hu/api/trackback/id/tr2914061333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernő Demény 2018.06.21. 18:52:46

Azért megnéztem volna a fotót a Lápiszörnyről, hátha van némi hasonlóság az ugyancsak nevezetes Hany Istókkal...

Nyugat Biztonságtechnika 2018.06.22. 08:32:28

@Ernő Demény: Igen, az ükunokája. Ne akard látni. :)
süti beállítások módosítása